Skip til primært indhold

Mød Tina

Torben fra Otterup, der fik konstateret Parkinson i 2009, og som nu er selvhjulpen, fordi kommunalsygeplejerske i Nordfyns kommune Tina har hjulpet ham med flydende medicin, der doseres via automat.

Sygeplejerske Tina til højre og Torben til venstre.

Hvorfor valgte du at blive sygeplejerske?

Jeg har altid gerne villet arbejde med mennesker for at gøre en forskel for et individ, der havde brug for hjælp.

Hvad er det bedste ved dit job?

Der er ikke to dage, der er ens. De mennesker, jeg møder i mit arbejde, er altid meget glade for mit besøg og min hjælp.

Hvad er det sværeste ved dit job?

At se mennesker, der har ondt, eller som har opgivet livet.

Hvad er det mest spændende ved at arbejde i Nordfyns Kommune?

Som sygeplejerske i Nordfyns Kommune arbejder jeg både som distriktssygeplejerske og akutsygeplejerske, men jeg har også specialuddannelsen i intensiv sygepleje. Med baggrund i den specialuddannelse er det for mig rigtig spændende, når vi får borgere hjem med eksempelvis dialyse, highflow, iv-behandlinger, alt fra den tekniske instrumentale sygepleje. Det, synes jeg, er meget spændende.

Giv et eksempel på en eller flere situationer, hvor det var særligt meningsfyldt at være sygeplejerske.

Først og fremmest har det været særligt meningsfyldt at få lov at være så heldig at følge en borger med parkinson, der ellers var kørestolsbruger og skulle have hjælp til alt. Men da han fik en ny slags behandling, som vi sygeplejersker varetog i starten og oplærte borgeren i, så blev han til sidst så god, at han kunne klare sig selv fuldstændigt.

Derudover vil jeg fremhæve et terminalt borgerforløb, hvor borgeren ønskede den sidste tid hjemme med avanceret pallierende iltbehandling i eget hjem.

Se historien om Torben og Tina

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

APPFWU02V