Skip til primært indhold

Mød Charlotte

Cecilie på 28 år fødte en søn for et år siden. Ikke nok med at sønnen kom tidligere end forventet, så fik hun også en fødselsdepression efterfølgende. Hun fik hjælp til at komme ovenpå og hjem til sin familie af sygeplejerske Charlotte.

Sygeplejerske Charlotte til højre og Cecilie til venstre.

Hvorfor valgte du at blive sygeplejerske?

I min ungdom havde jeg en drøm om at blive sygeplejerske, da jeg gerne ville arbejde med mennesker og gøre en forskel for mennesker i en sårbar situation. Da jeg skulle vælge uddannelse efter gymnasiet, følte jeg, at det at være sygeplejerske var et stort ansvar, jeg ikke var klar til at tage. I stedet blev jeg industrilaborant. Men efter uddannelsen til laborant og en barselsorlov, var jeg klar til at skifte fag.

Hvad er det bedste ved dit job?

Jeg arbejder på et mor/barn-afsnit for tidligt fødte og syge nyfødte. Jeg sætter stor pris på at være med til at give børnene og familierne den bedst mulige start på livet og forældreskabet på trods af en svær begyndelse.

Derudover er der mange facetter i sygeplejen til både mor og barn, som er spændende. Biologien, sygdomme, blodprøver, psykologi, pædagogik, medicinregning osv. Dette gør, at man kan bruge mange af de kompetencer, man har fået igennem tiden.

Hvad er det sværeste ved dit job?

En af de svære ting ved jobbet er, når man ikke kan gøre det bedste for familierne på grund af ressourcerne og de fysiske rammer. Der er til tider ikke den fornødne tid til at give den optimale omsorg, støtte og vejledning, da man selvfølgelig først og fremmest prioriterer de opgaver, der skal sørge for patienternes sikkerhed. Ofte er de fysiske rammer ikke befordrende for familiernes velbefindende. Det er svært at sende en far hjem på grund af mangel på sengepladser, når moderen har brug for hans støtte også om natten.

Af og til kan bekymringen for at begå fejl også være svær at håndtere.

Hvad er det mest spændende ved at arbejde på H6 på OUH?

Udover at være med til at give børnene og familierne den bedst mulige start på livet og forældreskabet, så er det spændende, at arbejdet er meget varieret. Det spænder lige fra det semiintensive til at holde videomøde med familier, der er hjemme på tidligt hjemmeophold.

Det er også spændende at arbejde sammen med så mange andre faggrupper som f.eks. læger, ergo- og fysioterapeuter og lægesekretærer.

Giv et eksempel på en eller flere situationer, hvor det var særligt meningsfyldt at være sygeplejerske.

Det er meget meningsfuldt, når man modtager et dårligt barn, og det retter sig og får det bedre.

Derudover er det meget meningsfuldt, når man hjælper et for tidligt født barn til at få fat ved moderens bryst, og barnet dier for første gang.

Se historien om Cecilie og Charlotte

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

APPFWU02V